Apache-Talk @lexa.ru 

Inet-Admins @info.east.ru 

Filmscanners @halftone.co.uk 

Security-alerts @yandex-team.ru 

nginx-ru @sysoev.ru 

   


   


   















      :: Filmscanners
Filmscanners mailing list archive (filmscanners@halftone.co.uk)

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: filmscanners:Vuescan bugs isolated



Ed,

I was just testing this very thing. I tried changing three things: 1) "focus"
from "always" to "on preview"; 2) Changing both monitor and file space from
Apple RGB to Adobe RGB and back (remember I have a b&w image); and 3)
checking/unchecking the "release memory" box. I normally leave this unchecked,
since Pshop can run with vuescan up.

That's the variable that changes things Ed..."release memory" reflips, lightens,
and compresses to 1/2 the contrast range in pshop. When I uncheck it I get nice,
full histograms, correctly flipped image.

I can also tell you that on my windows 98SE system, both the displayed image in
Vuescan and the b&w image in Pshop are a little darker with "Adobe RGB" selected
vs "Apple RGB". It is also reflected in the pshop histogram. I hope that helps
solve your color space problem.

EdHamrick@aol.com wrote:

> In a message dated 12/18/2001 4:16:28 PM EST, jimhayes@jymis.com writes:
>
> > Ed it looks as if the SS 4000 pulls the film holder in and out a few times
> or
> > more
> >  during scan.
>
> Do you perhaps have the "Prefs|Release memory" option turned on?
>
> This option causes this kind of problem.  It's fixed in 7.3.6, which
> I'll release in a day or so.
>
> Regards,
> Ed Hamrick

--
Jim Hayes






 




Copyright © Lexa Software, 1996-2009.